Träffa Michael Åberg, ny Jeeves ERP Support Manager

Med snart 30 års erfarenhet av ERP, erkänner Michael att han är en passionerad ERP nörd. Efter nu 9 år på Fagerhult som ERP Manager och ansvar för bl a Jeeves affärssystem, så äntrar nu Michael oss som ny Support Manager på Jeeves. Han är stationerad i Jönköping men har sin verksamhet och teamet utplacerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping.

Vad ska du arbeta med på Jeeves?

Som Jeeves ERP Support Manager så har jag ansvar för supportverksamheten med i dagsläget 13 medarbetare. Vi supporterar ca 300 kunder idag inom olika verksamhetsområden.
Min roll handlar mycket om att coacha mitt team i deras vardag samt att säkerställa en support med hög kvalité.

Vilka utmaningar vill du ta tag i?

Stora utmaningarna i dag är att vi får in många nya kunder in i supporten och där vi också kommer att få utöka kompetensen i teamet med nya funktioner och lösningar, växa i takt med hur vi utvecklas framåt. Vi måste lära känna kunden mer och hur dom använder Jeeves, en spännande resa som kommer ta oss till Jeeves Support 2.0.

Hur känns det att ta steget till Support Manager?

När jag såg att tjänsten var ute, så sa jag till mig själv: ”det där är ju jag”, så där är vi nu. Efter mina nu snart fyra månader, så känns det fantastiskt roligt, att upptäcka vilka duktiga medarbetare med många års erfarenhet som jag har i mitt supportteam, samt att redan nu fått lära känna många av våra kunder som nu vi tar in i supporten.

 Varför gillar du att arbeta med Jeeves Support?

Jag är förälskad i Jeeves, det är ett unikt affärssystem med så många möjligheter och att få möta våra kunder och se hur dom utvecklats tillsammans med oss och Jeeves som produkt, ja, då finns det nog inget som är mer roligare och inspererande att få jobba med.

Ibland händer det att Michael vill koppla bort Jeeves, och då kopplar han på musiken och ni kan hitta honom i DJ båset nära dig!

Läs mer om Jeeves Support

Läs mer om Jeeves Version 5 här