Enkel resa till molnet för Nitator Stainless Steel

Anonymous (not verified) May 2017

Har du en verksamhet som behöver specialtillverkade rostfria kvalitetsprodukter? Då är Nitator Stainless Steel bolaget att vända sig till! I sin fabrik i Helsingborg har Nitator Stainless sedan 1996 legotillverkat produkter och utrustning - från plåt till färdig maskin - för sina kunder inom livsmedel, läkemedel, kärnkraft och kemisk industri.

Nya spännande marknader säkrar framtid och tillväxt

Nitator Stainless har inte bara kunder i Sverige utan levererar till hela världen, där all försäljning sker från huvudkontoret i Helsingborg. Nitator Stainless framgång ligger i att leva efter devisen ”ingenting är omöjligt”, och hjälper sina kunder, nya som gamla, att förverkliga sina egna unika idéer. Det tillsammans med deras moderna automatiserade tillverkningsanläggning på 5500 m2 gör dem till en av Skandinaviens ledande tillverkare av högt förädlade produkter i rostfritt. Många nya kunder och affärsområden dyker hela tiden upp och det har varit en spännande utveckling för företaget de senaste åren.

Från Garp till Jeeves och sedan Jeeves till molnet

Nitator Stainless har kört Jeeves ERP sedan 2013. Tidigare körde de affärssystemet Garp som installerades 2001. Beslutet att flytta från Garp till Jeeves, var för dem relativt enkelt att ta, då de under åren gått från ett litet bolag till ett medelstort med många komplexa processer. Jeeves ERP innebar då en bättre matchad lösning, och man såg fördelar med att kunna försätta växa med samma leverantör av affärssystemlösningar.

Ann-Sofi Rasmussen har varit med sedan installationen av Garp och var fram till 2013 ekonomichef. Numera är Ann-Sofi en aktiv ägare, där stor del av hennes tid läggs i verksamhetskritiska projekt, som exempelvis affärssysteminstallationer och -drift. I maj 2016 tog Nitator Stainless ett steg till i sin affärssystemhistoria, och valde att övergå till Jeeves ERP:s molnlösning.

"Tidigare i år deltog jag på ett seminarium, där det bland annat talades om Jeeves ERP Cloud. En av fördelarna som då togs upp var säker och enkel drift, något jag nappade på direkt. Att ha en partner som ansvarar för hosting, en annan som levererar programvara och en tredje som sköter konsulting kring programvaran kan bli rörigt och upplevas som osäkert. Med Jeeves ERP Cloud blir det enbart en part att vända sig till, vilket förenklar och minimerar eventuella problem, både vad gäller produkt och service. Gällande kostnadsbiten, så landade vi i stort sätt på samma kostnad som vi hade tidigare, fast med fler fördelar, så som en ökad kontaktyta och support."

Nitator Stainless Steel har sedan tidigare kört Jeeves hostat, vilket gjorde hela flytten till molnet väldigt enkel. Projektet gick på en månad och allt flöt på väldigt smidigt. Nitator Stainless har väldigt få anpassningar, och det var enbart småjusteringar som behövde åtgärdas efter flytten.

Läs mer om Nitator Stainless Steel här